In your face

Dat zegt m’n zus over m’n hondje Zjonnie. Hij is wel lief, maar hij is zo ‘in your face’. Ze kijkt dan alsof ze net een kies heeft laten trekken. Iedereen die Zjonnie kent weet dat ze wel een beetje gelijk heeft. Ik neem hem niet meer mee als ik ergens op bezoek ga. Hij is dan zo blij dat hij in no-time iedereen gek heeft gemaakt. Te blij is blijkbaar ook gewoon te. Beetje zielig voor hem vind ik dat wel.

Ik heb geen kinderen. Dus mijn leven is een oase van tijd, denken veel ouders. Ja, ik kan m’n tijd wat gemakkelijker indelen. Ik hoef niet naar de pianoles, voetbal, ballet, kinderopvang, ouderavonden en zo nog meer. Maar ik heb wel een huishouden te draaien, m’n bedrijfje, zorgen voor mezelf en brood op de plank, niemand om (financieel) op terug te vallen en… ik heb Zjonnie. 

Iedere dag gaan we naar het bos. Een dik uur wandelen. Een dag overslaan is geen optie. Dat is niet bevorderlijk voor de gezelligheid in huis. Als we de auto instappen om te gaan wandelen en ik zie Zjon vanaf de achterbank, naar de passagiersstoel weer over de achterbank naar het bagagedeel weer naar de achterbank van de auto springen en ondertussen wild piepend mij in een onbewaakt moment een lik in m’n gezicht geven, dan is het tijd voor wat spiegelmanagement. 1 keer uit pure blijdschap zo’n ronde in de auto, dat is normaal. Maar na een keer of 9, dan stel ik mezelf de vraag: Hoe druk ben ik vandaag eigenlijk?

Als Zjon niet te houden is, dan is vrijwel altijd het laatste het geval. Dan heb ik het inderdaad te druk gehad, teveel deadlines, slecht gegeten, te weinig geslapen, niet gesport, te lang alleen thuis gezeten en/of niet genoeg ontspannen. Dan ben ik chagrijniger dan ik wil en is het ‘druk in m’n kop’.

Zjon is dus eigenlijk gewoon een heel sociaal kereltje. Hij gaat mee in de drukte en mee in de rust. Als ik aan het ontspannen ben, komt hij lekker tegen me aan liggen slapen. Dat laatste gelooft m’n zus niet.

En inderdaad, misschien heb ik gemakkelijker praten zonder kinderen, maar ik wed dat het voor hen ook opgaat. Dat als ze zeuren, zaniken en jengelen, dat het dan tijd is voor een kijkje in de spiegel.

Ik ben in ieder geval blij met mijn levendige harige spiegeltje. Dankzij hem heb ik mezelf sneller in de gaten dan dat ik mezelf in de gaten heb.

Liever een langer lontje? Naar de cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *